info
Thank you for visiting the Audiomaniacs website, your professional business, stage and tour provider.

You are here: Audiomaniacs / Visueel

Go

Installatie

Midden jaren negentig was oprichter Edwin Rijs werkzaam als algemeen theatertechnicus en lichtman in het Witte Theater. Ook begonnen toen de producties op het strand; de eerste set bestond uit twee Fourbars met 8 x Par56 lampen, herkenbaar voor een ieder. Uiteraard is dit een beperkte setup en langzaam groeide dit uit. Ook kwamen er meer belichtingsklussen en het buiten uitlichten van gebouwen, kunstwerken, artiesten en zelfs bomen is een specialiteit geworden. De komst van LED verlichting bracht wederom kansen, zuilen, melkglasconstructies, blinders, kunstwerken en meer konden uitgelicht worden.

Wij bruisen van de ideeën om uw locatie op een nieuwe en ludieke manier uit te lichten, wij gaan graag in gesprek met u op locatie of naar aanleiding van een ontwerptekening. Eén van deze leuke ideeën is een item in de verhuur waar wij uniek in zijn; onze 'Perzische Uitloper' (Catwalk), ideaal voor een presentatie of Burlesque feest.


VJ-DJ

Ambiance VJ is de optie om muren en wanden mooi uit te lichten. Ook doen wij in het groot (dus naast een projectiescherm) Ambiance licht (wat Philips de Ambient TV noemt) naast het beeld. Check ook onze Ambiance Music website.


Verlichting

De ambiance wordt voor een groot deel bepaald door het visuele aspect, een uitgelezen mogelijkheid om dit aan te passen en dynamisch te maken is verlichting. Dit kan heel uitbundig of juist klassiek en stijlvol. Met de komst van Led is er veel mogelijk, bijvoorbeeld de kleine en lichtere versies van de movinghead en floodverlichting. Als tegenlicht is LED niet altijd de eerste keuze gezien het een trilling geeft, op het eerste gezicht is dit niet te zien, naar gelang de avond vordert krijgt menig toeschouwer hier last van. Wij zijn altijd beperkt in onze setup met tegenlicht en lichten liever schuin van achteren aan. Het frontlicht is eigenlijk hetzelfde verhaal, de artiest kan na een optreden van 2 of 3 uur flink last krijgen van de LED verlichting. Wij adviseren HPL licht als energie besparend alternatief.


Beeld

Opnames en projectie van beeld zijn wij al lange tijd mee bezig. Als liefhebber van film en filmmakers zoals The Coen Brothers, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, David Cronenberg en David Lynch, hebben wij ons altijd aangetrokken gevoeld bij alles wat film of video mag heten. Wij zijn o.a. betrokken geweest bij de productie van tientallen DVD's, TV en filmopnames. Ook hebben wij belichting, montage en regie gedaan. Een vooropleiding van de Filmacademie Amsterdam kwam eigenaar Edwin Rijs hierbij goed van pas. We zijn ook actief geweest bij het opzetten van openlucht bioscopen en andere openlucht projecties, dit doen wij nog steeds. 'We keep you posted'


Aanbieding: 2 x Movinghead

American DJ Inno Pocket Spot Pearl (nieuw in doos)
Een prachtig handbaar LED spotje met veel toepassingmogelijkheden. De Inno Pocket Spot is een mini Moving Head met een felle 12-Watt LED bron. Door de compacte afmeting en het geringe gewicht is dit product ideaal voor mobiele entertainers, kleine clubs en cafés, bowlingcentra, schaatsbanen of voor iedere mobiele productie. Met 7 kleuren plus wit, 7 vaste gobos plus spot en gescheiden kleuren- en gobowiel, creëert de Inno Pocket Spot opwindende lichteffecten met de snelle bewegingen van de lichtbundels die van kleur veranderen. Wanneer meerdere apparaten aan elkaar gekoppeld worden kan Pan en Tilt geïnverteerd worden zodat de ene spot tegenovergesteld beweegt ten opzichte van de andere spot. De Inno Pocket Spot wordt geleverd met een draadloze afstandsbediening. Andere manieren van besturing zijn: Sound active via 4 ingebouwde shows of via een externe DMX controller om eigen lichtshows te ontwerpen. Hier de documentatie Normaal € 359,00. Nu voor € 249,00 (bij afname van 2 stuks).
Hier onze uitverkooplijst!


AUTHOR: Edwin Rijs

Ik ben een professionele 'muziekgek!'
Vanaf zeer jonge leeftijd sta ik met mijn heupen te swingen op de muziek van Little Richard, Chuck Berry en Elvis. Op zolder had ik mijn eigen discotheek, hier experimenteerde ik met verlichting, stroom en geluid. Voor mijn elfde verjaardag vroeg ik om een elektrische gitaar, jammer genoeg bleef het bij een onstembare speelgoedgitaar, drie jaar later kocht ik stiekem van al mijn spaargeld een elektrische gitaarversterker (Pignose) en een (Stratocaster) gitaar. De Pignose PG20 werdt al snel ...meer...

RECENT EVENTS

Hightide summer session with The Grand East and much more talent, come and see us ....

Nieuwe Kerksplein Haarlem Koningsdag 2017. Ondanks weer toch een feest met Fossen & Toussaint ....

Singer Songwriter festival 2014, 2015 waren een succes, ook in 2016 was er weer een zeer succesvol festival....


POPULAR TAGS
Podium Geluid Opname Licht Organisatie Regie Microfoons Speakers Aankleding Verhuur Festivals Aanbiedingen Beamers Trouwerij Toespraak DJ VJ Film


RECENT POSTS

22 sep 2017

Laatste filmverslag van The World at your Beach 2002-2006 promo. Youtube post.


29 juli 2017

Weer een mooi theater gemaakt (12x9mtr) met licht, trussen, geluid en Verdu 350 gram aan rails systeem. Facebook post.


18 sep 2016

Audiomaniacs TV, compilatie Singer Songfestival 2016. Youtube post, live in Haarlem.


2 sep 2016

Audiomaniacs nu ook op Instagram (Ed_Audio). 35 euro per uur voor een FOH man met 20 jaar ervaring. Instagram post Audiomaniacs


16 aug 2016

The World At Your Beach, met Zuco 103 en Relax, een terugblik. Youtube post, live at the beach.


7 aug 2016

Hipschaking with the Grand East at Hightide! Facebook met youtube post.


21 juli 2016

Jari en Wiebe, een liedje voor in je zak.
Youtube post, live at Hightide.


21 juli 2016

Last sunday was a bit windy, but there where good people, tasty food and music wich turned it into a wonderful sunny day! Coming Friday 22 July we have the same easy setup, incl. SUP lessons, live music and a Hot Barbie Q.
Facebook met youtube post.