Thank you for visiting the Audiomaniacs website, your professional business, stage and tour provider.

You are here: Audiomaniacs / about us

History

Audiomaniacs is op een natuurlijke manier ontstaan uit passie voor muziek en beeld. Half jaren negentig verhuurde ik (Edwin Rijs) licht en geluid aan vrienden die een feestje wilde bouwen. Ik werkte als zelstandige met een partime baan in de muziekwinkel.
In 2000 organiseerde ik een groot festival "The World At Your Beach" op het strand van IJmuiden. Uit onvrede over de diverse geleverde goederen besloot ik samen met de eigenaar van de muziekwinkel een nieuw bedrijf op te starten en het proffesioneel aan te pakken.
In 2001 start Audiomaniacs met de verhuur van licht, geluid en de bouw van twee speakersystemen.


Oprichter & eigenaar Edwin Rijs

Ik ben een professionele 'muziekgek!'
Vanaf zeer jonge leeftijd sta ik met mijn heupen te swingen op de muziek van Little Richard, Chuck Berry en Elvis. Op zolder had ik mijn eigen discotheek, hier experimenteerde ik met verlichting, stroom en geluid. Voor mijn elfde verjaardag vroeg ik om een elektrische gitaar, jammer genoeg bleef het bij een onstembare speelgoedgitaar, drie jaar later kocht ik stiekem van al mijn spaargeld een elektrische gitaarversterker (Pignose) en een (Stratocaster) gitaar. De Pignose PG20 werdt al snel te klein, want het moest harder en vetter klinken, buizen moesten er komen.
Vanaf mijn 18e sta ik op de podia te zingen en te spelen en in 1993 sta ik op het grote podium van het Patronaat in Haarlem. In 1994 begin ik als verkoper en reperateur te werken in de muziekwinkel in Haarlem. Eind jaren negentig heb ik de afdeling licht en geluid zoveel leven ingeblazen en maakte het zo'n groot deel van de totale omzet uit, dat het niet meer in de winkel paste. In 2000 besloten de eigenaar van de muziekwinkel en ik dat we een nieuw bedrijf moesten oprichten inclusief verhuur. 2001 start Audiomaniacs met de verhuur van licht en geluid en de bouw van twee speakersystemen. Na het betreden van het grote pand aan de Stephensonstraat in Haarlem besluit begin 2002 de eigenaar van de muziekwinkel te stoppen met Audiomaniacs, een nogal ubrupt einde en na overleg besloot ik alleen verder te gaan. Ik kocht voor een fiks bedrag de oude voorraad op en de naam. In 2002 stopte ik met mijn parttime werk in de muziekwinkel en storte ik mij fulltime en 100% op Audiomaniacs.
De eerste jaren waren zwaar en er moest veel geld afgelost worden, ondanks de zware last ging het toch goed. De nieuwe DJ afdeling en de verkoop van LED verlichting deden het goed, maar met name door de verhuur en de installatieklussen liepen de zaken voorspoedig.
Het hoogtepunt wordt bereikt in 2008 met diverse festivals, eigen producties en werk van zo'n 500 vaste klanten, 6 man personeel (waarvan een aantal via payroll). Het pand voldoet niet meer en ik besluit om een zoektocht naar een eigen (koop) pand te starten. Jammer genoeg lukt dit niet op tijd en moeten we uitwijken naar een tijdelijk onderkomen. Omdat de bank ons na 1 januari 2009 geen geld meer wil lenen, moeten we op zoek naar een andere oplossing. We verblijven eerst een aantal jaar op de Halkade in IJmuiden, maar zijn nu alweer bijna 5 jaar aan de rand van Haarlem in Vijfhuizen gevestigd. Hier bent u (op afspraak) welkom en staat de koffie, thee of raad altijd voor u klaar.


Ambiance Music

Artiesten en acts boek je bij Ambiance Music. Van singersongwriter tot bigband en van straat theater tot burlesque act, van een avond vullend programma vol live muziek en act's tot een eenvoudige DJ. De Ambiance VJ en DJ's weten altijd de juiste toon te zetten, specialiteit is een tijdreis met beeld en geluid van de jaren 30, 40 en 50 tot heden. Alle thema's kunnen we verzorgen, Worldbeats, Kersttrio, Soul en Funk tot keiharde Dance of Trash. Poeslieve duintjes van harpspelers, theraminspelers en zwoele geluiden uit latijns Amerika, van A tot Z kan AmbianceMusic samen met Audiomaniacs uw event verzorgen.
(foto: eigen productie 'ExtraVaganza' 2014, Natsumi)


Globe Alive

The Globe Alive Foundation is voortgekomen uit een sociale idiologie en Stichting The World At Your Beach. Begonnen in 2003 t.b.v. de festival organisatie, het doel was om mensen samen te brengen ongeacht achtergrond of kleur. In 2012 is de naam en zijn de doelen aangepast. Globe Alive staat voor:
Housing & Care. Huisvesting, een belangrijk onderdeel in ieders leven, net als voor elkaar zorgen.
Food & Work. Eerlijk en gezond eten en zinvol je dag indelen, essentieel voor ieder mens.
Culture & Sports. Ieder mens moet zich kunnen ontladen, zeker in een stressvolle samenleving.
Engery & Transports. De laatste doelen zijn het energie vraagstuk en woon/werkverkeer, wij promoten oplossingen en dragen zelf ideƫen aan om hier verbetering in te brengen.
Alle doelen hopen wij te bereiken met een zo laag mogelijke belasting voor de planeet en de mens. Ze komen voort uit eigen constatering en lijken veel op de waarden uit de piramide van Abraham Maslow.

Garantie & service
Advies & werkwijze
Prijzen
Samenwerken

AUDIOMANIACS

Sinds 2001, leverancier van licht en geluid!

Edwin Rijs

Muziekgek sinds 1970!
(Alle 13 Soul & Alle 13 Dood!)

Audiomaniacs TV

Shooting with Hein Hansen.

20 jaar live mixen!

Klussen op het strand zijn altijd een uitdaging, zout en water en met name zand zijn een grote tegenstander.

AmbianceMusic ExtraVaganza

ExtraVaganza feesten zijn nachtclub evenementen op locatie in 30 & 40 style.

Globe Alive

Housing, Care, Culture, Sports, Food, Work, Engergy, Transport!